Online Masterclass Cyril Directie, Joost Patocka & Stefan Kruger - FluxTV

STREAMINGLINK FLUX TV KLIK HIER:https://youtu.be/EYY2ROI-4Lw

De Flux en haar popschool organiseren een serie spraakmakende interviews met gevestigde artiesten die komen vertellen over hun instrument.
Zo’n beetje de beste en bekendste drummers van Nederland voelen elkaar aan de tand inzake; tricks, licks, muzikale inspiratiebronnen, studeren, toffe drum modellen. Zeer informatief voor diegenen die al drums spelen of drums willen leren spelen. Maar ook leuk voor diegenen die echt op ludieke wijze kennis willen maken met het meesterschap achter het instrument.

Cyril Directie
Één van de bekendste drummers van Nederland en tevens producer/remixer. Hij is thuis in vele muziekstijlen zoals jazz, funk, soul, pop, hiphop en EDM. Hij treedt en neemt op met zo’n beetje alle Nederlandse topmuzikanten, waaronder Hans Dulfer, Candy Dulfer, New Cool Collective, Daughters of Soul, Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Jett Rebel en voorheen Kane. Cyril was een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door en ook was hij onderdeel van het BNN-VARA tv-programma Padoem Patsss. Verder geeft hij workshops, drumclinics, masterclasses en is hij gastdocent aan het Amsterdams Conservatorium.

Stefan Kruger

Nederlandse drummer en componist Stefan Kruger groeide op in Castricum. Hij voltooide met succes het conservatorium in Rotterdam en Den Haag (cum laude) was in samenwerking met anderen oprichter van New Cool Collective, Sfeq en Martinez Move. Eind jaren negentig nam hij met Stefan Schmid en Lilian Vieira het nummer Aqua mineral op voor Sfeq. De samenwerking met Vieira en Schmid beviel zo goed dat ze in 1999 de band Zuco 103 oprichtten. In de jaren daarna werkte hij als producer voor muzikale projecten als Ruben Hein, Minyeshu en was hij muzikaal leider bij Caro Emerald. Stefan doceert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Joost Patocka
Joost was onder andere de vaste drummer van Rita Reys, Francien van Tuinen en het Kwintet Ruud Jacobs. Hij werkte verder met onder andere Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Hans Dulfer, Piet Noordijk, Ruben Hein en The Beets Brothers. In het seizoen 2007/2008 werkte Patočka mee aan de theatertournee van Piet Noordijk en Rita Reys. Hij is sinds 2007 verbonden aan Codarts Rotterdam als docent jazz drums.

1/5